Jumaat, 30 April 2010

nyampah nye sy..!

Dicatat oleh -dya nadia- di 3:08 PG 0 ulasan
hr ni hr jumaat, hr coti sy yg indah~
seperti yg sy jangka..hr ni tepon sy 1 hr akan berbunyi..
awk tu da mula col sure nk tanye pasal keje2 awk tuh..
dan sy mmg xnk angkat..awk bernasib baik sbb sy x off hp tau
hp bunyi sampai bateri sy low..hebat awk..mmg x putus asa yer..
then ptg ni staff sy msg.."esk sp yg keje ptg blk kol 12"
orait la tuh sbb family sy sume g kl tinggal sy sowang.
keje sampai kol 12 then blk umah blh tros tdo..ahaaa..!besh2..!
tepon bunyi ag..no awk muncul ag..menci nye..!
then after a few minit..tepon bunyi ag..tp kali ni x-staff sy..
angkat2 jew..tekejut sy..!suara awk dlm tepon die..!omg..!pandai awk yer..
pandai sgt2..!syabas! "nadia..i col u bnyk kali kenape x angkat?? 
i nk tanye u pasal nama skolah yg sepatutnye u bg kt i..bla bla bla bla bla..
menci..! menci..! sgt menci..!huh..!

Selasa, 27 April 2010

letih nk layan kerenah cerewet awak tuh =(

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:00 PG 2 ulasan
sy pun byk keje jugak..ingat awak sorang jew ke yg byk keje..
asik nk curik staff sy jew..then bile plak sy nk siapkan keje2 sy tuh..
tak ckup ngan staff sy awak amik, 
skali ngan sy2 awak swoh wat keje awak tuh..
dah la staff sy x ckup skang ..x kesian ke ngan sy neh..
mentang2 dulu2 tuh sy penah jd staff awak, awak buli sy yer..
sabar jew skang..nant cuti sy nk off hp sy..
biar awak x dpt col sy tanye kt sy pasal keje2 awak tuh..
esk nye awak nk marah pun marah lar..
sy x kesah sbb sy da letih da nk layan kerenah cerewet awak tuh..

Sabtu, 24 April 2010

kamu & pasukan kegemaran kamu~

Dicatat oleh -dya nadia- di 6:54 PG 0 ulasan
sy tau skang kamu tgh tgk pasukan bola kegemaran kamu lawan kn?
walaupun td kamu da col lama
tp cm x ckup klu kamu x col mlm ni.huk..huk..
tp nasib baik ag 5 minit jew bola kamu nk abis..
so skang ni tgh tunggu kamu tu col.ehee
xde la windu sgt pun..sy biasa2 jew.
kamu yg windu lebey sebenarnye..
( xmo ngaku sbb xmo kamu pasan.haha..!) 
mintak2 pasukan kamu tu menang.
sbb klu kalah mest kamu cm bdk2 ngadu kt sy nant kn.
mnje sgt kamu tuh.hik.hik.!tp tu la sy sukee..
ok,nant kamu cuti ajak ramai2 kite g main futsal tau..
windu kamu yg busok tuh..!~ tp skitt jew..ehee..

 dulu2 tu kamu suke pasukan2 ni..tp skang kamu suke MU kot~

Khamis, 22 April 2010

cuti yg hebat..

Dicatat oleh -dya nadia- di 6:35 PTG 0 ulasan
smalam sy coti..hr ni pun sy coti...klu coti tiap2 hr kan besh..smalam sy coti sy wt 2 benda yg berfaedah..pg2 bgn kemas2 umah skit2 pastu bersiap2 nk g saloon ..sj nk g sana..gedik telebeh..kih.kih..bkn pe..dulu2 tu saloon tu mmg tempat kegemaran sy..mmg sy suke sgt nk memanjakan rambut..so smalam tu sy g gunting n stim rambut..rambut cam pendek byk da..mest si dia marah klu tgk rambut sy skang.hukk..!
si dia mmg x suke klu sy berambut pendek.sowi b..da telajak potong da.auntie kedai tu lar..ckp rambut rosak skit so die potong yg rosak2 tuh =(  tp sume kt umah ni ckp ok.better dr sblm neh..seyes b..!yela2..sy mmg si degil pon ..huk...!huk..! =(


then..blk jew umah benda berfaedah sy wt..sy nk jahit baju kuwung sendiri..!~caya x?? tlg la pecaya..hehehe..mmg sblm ni x penah wt..sy mintak adik sy tlg ajar sy.. dr kol 4 lebeh camtu pastu sampai la mlm td sy hanya bejaya wt bj jew..kain die sambung pg neh..tp mmg sgt suke.!pasni nk beli kain byk2 ag pastu nk jahit byk2 pastu nk bukak butik..!hahaha..!angan2 tol sy neh..but really, klu seyes ngan benda ni leh wt bisnes tau..tambah2 waktu raya..ag lar maju bisnes neh.then 1 ag mmg x rugi klu kite blajar benda2 camni..sgt berguna utk kite..x wt utk bisnes..dpt wt utk family pun da ok wut..hr ni sy coti ag..agak2 nk wt pe plak..rasa2 cam nk wt kek coklat kegemaran..hmm.. ailike coklat..!





Ahad, 18 April 2010

adakah cinta memerlukan sebab??

Dicatat oleh -dya nadia- di 5:29 PG 0 ulasan
Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami. Ini dialog mereka
Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?
Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang
        menyayangi dan mencintai Sayang!
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan
      abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
        abang memang cintakan Sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
       saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
       lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
       puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya
Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang
merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"
Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.
Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :
"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan
kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika
disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan
setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati."

charity project ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 3:08 PG 0 ulasan
br jew blk dr community project kt batu feringgi..
smalam gerak dr ipoh kol 8 mlm sampai 10 lebey camtu..
pas jew masuk hotel sume kuar blk sbb kelaparan..
nasib kt situ senang nk dpt mknan.
esk pg2 kol 6.30 sume da start nk kumpul tepi pantai..
tgk pantai rasa nk terjun jew..nasib la tgh bekerja..
abis taklimat tros pegi lokasi..



berjalan menyusuri pantai batu feringgi sambil mengutip sampah2 yg ade..

 me wif spcsc team


membahagi2 kan sampah




skang da sampai umah..esk keje ag n nk kena siapkan report plak..
lega bl sumenye berjln ngan lancar..alhamdulillah..


Jumaat, 16 April 2010

very the happy day..!

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:17 PG 0 ulasan
hr ni very the happy day..!
smalam ag la very very the happy day..!hahahaha..!gilo da sy neh..
sbb pe sy happy?sbb sy dpt bonus..!!
so hr ni sy banje mak ngan abah sy shopping..
mula2 mak ngan abah xmo.tp sy paksa jgk2.
"adik simpan la duit tuh..adik kan nk kawin"
ishh..kawin tu mmg wajib tp bg mak ngan abah sy happy pun wajib jgk pe..!ahaa..!~
mak amik sepasang baju ngan tudung.santek sgt..sy very very the suke lar.
abah pun amik baju.ensem abah sy pake baju tuh tau.
hope mak ngan abah sy suke..aileviu mak abah..!
sy tau..walau byk mane pun sy banje diorg tp tetap x terbalas budi diorg menjaga sy..
sy sbg anak hanya wt yg termampu nk bg diorg happy.
adik syg tau mak ngan abah tuh..

mak abah sy..


Selasa, 13 April 2010

company annual dinner~

Dicatat oleh -dya nadia- di 10:34 PTG 0 ulasan
mlm ni ade company annual dinner..
tp sy still x siap ape ag n masih mengadap
depan komputer ni sambil begayut ngan si dia.

start kol 8 n now is 7pm. baju pun sy x decide nk pake ape.
tema dinner 1 malaysia n berpakaian traditional.

susah sgt sy pake bj raya tau lepas sudah.bis cite..hukk..
tp sy malas nk g..blh x klu sy x pg..~

sy letih..sy letih..sy letih..

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:21 PG 0 ulasan
sy letih..sy sgt letih..seyes sy letih...minggu ni minggu bz sy sbb sy kena handle 3 project serentak .sume tu kena settle by this week. tp sy letih..da x larat da.. nk cuti..! pat la cuti skolah..sy nk cuti..!~


project 1st sy utk minggu ni sy kena setup 1 program nk bersihkan pantai lokasi yg dipilih..batu feringgi..so sy kena usaha utk kumpulkan 100 org staff2 jusco utk bersihkan pantai ni.bl da ade ramai2 ni, tugas sy ialah sediakan accommodation & refreshment.alhamdullilah..sume tu da settle.hope 18hb ni sume tu bejln ngan lancar.amin..!


2nd project is annual dinner..tugas sy kt sini kecikk jew..ehee..just kena prepare notis byk2 n surat byk2 pastu hantar kt tenant2 sy tuh nk bgtau diorg yg kami akan tutup awal sbb ade company annual dinner.tp si kecik ni la yg mendtgkan masalah kt sy..blh plak pas sy da edar kt lebih 30 tenant br perasan yg sy salah wt surat..hadooiii..!terpaksa wt muke x malu mintak surat2 tu blk..cis..!


3rd paling besh..!hr ni sy ngan bos sy together2 pg ke 5 buah skolah tepilih dlm perak ni..tujuan nk bg taklimat pasal pertandingan essay yg company kami anjurkan..grand prize is trip 2 Jerman...!besh2..!kalau la sy blh join~ then pg skolah2 tu,tingat blk zaman2 skolah dolu2 tuh..windunye..


syukur bl ketiga2 project sy tu da hampir siap sumenye..tinggal nk follow up jew nant..hope sume berjln seperti yg dirancang..mmg sy letih..mmg sy x larat..mmg sy nk sgt cuti..tp sy suke..!~wahaaa..!

Sabtu, 10 April 2010

sy mmg degil pun =(

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:04 PG 0 ulasan
hr ni sy telah melawan ckp doktor sy ag..hukkk~~
doktor pesan "nadia..u jgn mkn udang, ketam, & ayam yer ..!"
ish..camne sy nk idup klu sy x mkn benda2 tuh..
tiap2 hr mest mak sy sediakan benda2 tu utk sy mkn..adooii..parah neh..!
tp td sy da nekad nk mkn jgk2..sy mkn udang yg tembam..! ketam yg besar..! ayam yg hebat..!hambikk..pasni confirm doktor bg injection kt sy ag..tuan doktor..sy ni mmg degil pun..huwaa..!!jgn inject sy doktor..janji xwt ag..!hukk..!!

Khamis, 8 April 2010

yang terindah ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 5:41 PG 0 ulasan

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Khamis, 1 April 2010

(^_^)

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:11 PTG 0 ulasan
seperti biasa kalau sy memerlukan barang2 hardware cam cat, berus cat, sticker & byk ag lar.sy mest col mr yow ni.stp kali sy mintak brang2 mest die blh bg. x kisah la besar ke kecik sume die ade. " ok cik nadia...sy suloh olang saya hantar ye cik nadia" perkataan tu mest ade stp kali sy mintak supply barang.suara die plak cam org tua yg da berumur dlm 40 an camtu so sy anggap die cam uncle la sampai kan 1 hr tu penah tersasul panggil uncle kt die.

selepas 2 tahun deal kt phone smalam bos sy pun request nk letak sticker kat lantai surau tu.nk bg org betol2 pasti arah kiblat.slalu klu sy request barang sy just ckp jew n email picture. tp kali ni lain,sy xleh bwk surau tu pg jumpe mr yow. then kesimpulannye mr yow la kena dtg jumpe sy.die setuju nk dtg..yes!mr yow hebat..!

dlm kol 2 camtu staff sy ckp ade org nk jumpe sy.mest mr yow..!kompem..! masuk jew dlm ofis sy tgk ade laki cina muda tgh bediri tepi meja sy..eh..!anak mr yow kah?ensem..!mr yow nye mane..hmm.."excuse me sir..carik sape yer? " i nk jumpe dengan cik nadia.. sah anak mr yow..! ye sy nadia..anak mr yow ke ni?. "bkn..sy la mr yow tuh" adoooiii..slama ni mr yow ni muda kah..besungguh2 la sy igt die da tua.sbb tu mmg bisnes die sendiri..bagus tol..muda2 ag da ade bisnes sendiri..tepikir plak sy nk wt bisnes sendiri nant..huwaaa..!! nk bukak nursery..! sgt suke budak2..!tp mampu kah sy?hmm..simpan duit banyak2 nadia..cayok2..!~
 

Pejalanan ku ~ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei