Jumaat, 18 Oktober 2013

kos pasang tiles ruang tamu

Dicatat oleh -dya nadia- di 11:16 PTG 6 ulasan
ok..ni part paling saya suke.mula2 tu rancang nk bubuh tikar getah ja kt ruang tamu ni.ye la..nk buat sume2 mana la kami mampu.da la br nk mula idup br.ni pon seb bek ade umah mak kt ampang ni.xyah la kiteorg nk carik umah sewa.da la mahal klu sewa.huhu..eh..! melalut2 da neh.asal nk cite pasal tiles je ok.hoho..org ni org yg sama buat dapur ngan toilet rumah sy.

sebenarnye, mula2 just tanya ja kos nk buat tiles ni.then bl bgtau harga, eh! murah plak. then , en hubby sj cite kt mak mertua pasal kos tu.tiba2 mak mertua ckp, camtu pasang la. carik tiles kaler pink sebenarnye kaler pink tu warna kegemaran saya ok. bl en hubby dgr ja tros die ckp, "mnje bomoh mak b ek?tiba2 swoh pasang kaler pink plak tu" hahaha..! nampak sgt hubby jeles kt situ. so xmo hubby jeles lebey2 kitorg pon carik la tiles kaler cream. kos die dlm 250 lebey camtu la.amik murah2 ja.mak nk sponsor tp xmo la lebey2 kan.

ni gambar sblm.bygkan..waktu ni kami da duduk kt sini tau.pakai selipar ja dlm umah.

.
.
.
.
.

 ni selepas.. cantik x ? hehehe.. 2hr ja buat sume ni.

ok..rumah kosong lg.so minggu depan kami nk pindah brang2 dr rumah ipoh ke sini. 
kos upah pasang tiles ni nk tau bp ?

rm750 ja ok..bg sy ni mmg murah sgt.alhamdulillah..dipermudahkan segalanya..

kos baiki bilik mandi

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:51 PTG 0 ulasan
ok..skang ni nk cite pasal blk air plak.mula2 masuk umah ni, sy da mula rasa ade sesuatu yg x kena. rasa cm bau yg x menyenangkan. carik2 punye carik rupe2nye dr toilet.hadooiii..jem tros bl tgk toilet camni.



ok..korang tgk ni agak2 cm rumah tinggal dak. scary  tgk keadaan dia kan. bl pijak lantai tu cam jungkit2 ja.hadooii..ikutkan sy x kisah sgt tp bl masuk ja. ade bau !@#$%^&*.. tensen tros sy. esk nye tros mintak en hubby cepat2 carik kontraktor buat blk bilik air ni. so ni la benda pertama yg kiteorg buat bl start ja pindah sini. kontraktor ni jgk yg buat ruang tamu ngan dapur saya ..

mungkin rezeki saya & hubby dpt la jumpe org yg blh buat balik bilik air ni dgn harga murah.

ok..ni proses pembuatan. kontaktor ni pecahkan kolah ngan jamban tu bg rata sume. slama ni bau tu dtg dr jmban tu ok.rupenye2 kt bwh jamban tu da pecah so bl diorg b*rak , segala hasil buangan tu(sopan kan bahasa.)   x masuk betol2 dlm logi then terapung2 ja. patut la bau trok sgt.huh..!! nk nanges rasanya. seb bek la kontraktor tu x mintak extra cas sbb kena buang segala hasil buangan ngan terapung2 tu.so en hubby mintak tuka jadi toilet duduk ngan letak kolah kecik ganti kolah sblm ni.hasilnya..

.
.
.
.
.
.
.


dinding x tukar sbb x cukup budget.jadilah..asalkan xde bau !@#$%^& tu dah.lega rasanye bl nk mandi.heee..

so total kos sume rm750 + (rm60 - tiles beli sendiri)

bkn nk promote ke ape tp nk letak gk no phone kontraktor tu
hasbullah -016 3963177

terharu ok, sbb org ni sanggup kutip segala hasil buangan !@#$%^  pastu x bekira pon.2 hr ja da siap sume. 

table top murah..!

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:04 PTG 2 ulasan
ok..kwn2..tujuan post ni hanya utk rujukan semata2..kot2 la,korang2 ade yg nk buat table top blh la deal ngan org ni.nama die Hasbullah, org indon tp sbb da tinggal lama kt negara kite ni so die da dpt ic sini.anak2 ngan bini sume kt sini.mula2 nk tinggal umah kt die curiga gk tp rumah die blkang umah sy ja.stakat ni bl die buat umah sy ni, sume ok.harga pon murah..pastu keje pon cepat. 3 hr da siap sume.ikutkan 1 hr da blh siap tp nk tunggu simen kt dapo tu kering betoi2 br leh boh tiles so kena la tunggu la 2 hr.ok, sblm sy bgtau kos sume meh layan dulu gambar sblm & selepas.





dasat kan ..sy pon xtau camna la org yg dok umah ni dulu masak.pening sy waktu mula2 tgk dapo ni.huhu..

ok..yg ni dlm proses pembuatan

.
.
.
.
.
.
.

taraaaa..!!




ni pulak selepas..so pasni cuma nk buat kichen cabinet ja.yey..!

ok..puas hati dgn hasil keje diorg ni.cepat & pantas.
skang sy bgtau kos plak.bg sy murah sgt sbb sblm ni da survey tp sume 3k ke atas.tp dgn hasbullah ni harga dia rm1700 ja .bg sy murah sgt sbb bukan sj dia buat table top tp tiles kt dinding ngan lantai sume die buat.pastu singki ngan pili air tu pon skali ngan harga ni.sy cuma beli tiles ja.bkn pa, sj nk pilih warna tiles sendiri.kos sy beli tiles tu pon 100 lebey ja.so total sume dlm 1800 lebey.ok la..still dlm budget sy.so korang2 area KL @ selangor kalau nk buat table top ni blh deal ngan hasbullah ni. no phone die 0163963177.

Jumaat, 11 Oktober 2013

Kini ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:27 PTG 0 ulasan

Hola..lama nye x update blog..bkn pe,  laptop blh plak tinggal kt ipoh.ni pon update guna hp.entah blh ka dak.ok la..skang ni da sbln keje kt tempat br.alhamdulillah..xde la trok sgt rasa nye.da nama pon customer care,  kalau x mampu layan masalah org,  jgn keje bidang ni ok.seb bek sblm ni penah keje camni.at least xde la tekejut sgt.cuma mula2 keje mmg masak la asik kena ja.hoho..

Skang ni pg ngan blk keje ngan en hubby ja.alhamdulillah..rumah dekat ja xde jauh sgt.ujung minggu merempit ngan en hubby.rasa cm couple plak .rumah plak da abis buat.mula2 dtg tgk keadaan umah mmg menangis rasanya.teruk giler ok.x paham camna org sblm ni leh duduk ngan keadaan camtu.alhamdulillah..mak mertua cam paham ja anak ngan menantu dia ni. So nk dekat 5k lebeh gk kuar utk renovate skit2 umah ni.paling x tahan,  mak mertua swoh amik tiles ruang tamu kaler pink ok!  Kaler kegemaran ku kot.hehe..en hubby jeles sbb ikutkan tu bkn warna yg mak mertua suka.tp demi x bg hubby jeles,  bini pon ikut la beli kaler krim..hoho..

Pas raya ni blh la kosongkan umah kami yg kt ipoh tuh.huhu..mest rindu umah tu nant.so sy ngan hubby cadang nk sewakan ja umah tuh.hope dapat penyewa yg pandai jg umah.. gambar tu sj tepek kt situ.hr2 keje mmg tu ja la sy tgk..huhu..

 

Pejalanan ku ~ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei