Selasa, 20 Disember 2011

jalan2 i-city

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:21 PTG 0 ulasan

19hb Dec hr tu sy g jenjalan kt i-city.sambil tuh my bb nk melawat kawasan katanye..ehee.. dulu2 zaman die muda2 study kt uitm shah alam tuh.so excited die cite kt saya “dulu tempat ni xde ni, skang da ade..huyoooo” ayat tu sy akan dgr sepanjang pejalanan melawat kawasan die tuh.mkn kt tempat kegemaran die.macm2 lg la..mlm tu ape ag, g i-city tgk lampu2 yg slama ni org dok ckp2 tuh.masuk 1 kereta kena rm1o.then dlm tu bole tahan la..sp peminat2 lampu sure excited.sy ngan bb biasa2 jew kot.

DSC_4533

DSC_4544

DSC_4531

Ahad, 4 Disember 2011

madu moon

Dicatat oleh -dya nadia- di 5:39 PTG 0 ulasan

DSC_4343

minggu lepas dpt cuti 2 hr ja..so sy n bb g jenjalan kt cameron highland.dr ipoh dekat ja..lebih kurang sejam da sampai.

DSC_4416

kt sana asik mkn ja..syok woo dpt mkn strawberry bnyk2..

DSC_4452

sblm blk sempat posing kt ladang teh..skang ni tgh tepikir2 minggu depan nk g mana pulak .nk g pulau skang ni musim ujan..rugi ja klu g..huhu..

Ahad, 13 November 2011

camni punye org pun ade??

Dicatat oleh -dya nadia- di 4:34 PTG 0 ulasan

1.kalau org dtg & bwk j-card ngan tiket maksudnye nk byr tiket parking.

2.kalau bwk j-card shj maksudnye besedialah utk dimarahi dimaki sbb maksudnye j-card die xleh dibaca dekat mesin parking.

3.kalau bwk tiket shj tp da siap byr maksudnye die xmo kuar ag tp da tegedik2 nk byr dulu so “encik, bole byr lg sblm kuar yer”

4.agak2 dtg pastu muke x puas hati sambil cek2 dlm poket pastu selongkar2 beg maksudnye tiket parking  ilang.so besedialah utk dimarahi dimaki sbb xmo byr rm20 denda tiket ilang.

5.kalau dtg muka malu2 terutama bdk muda maksudye nk ckp “kak, kt sini ade keje kosong x?” nk ckp takot sbb sy suke mkn org kot!

6.kalau dtg bwk peta, x pun galas beg n bwk beg kain ka maksudnye die bkn org sini n nk tanye jln2 kt ipoh ni so besedialah kite dgn peta yg lg besar n tau sume celah2 bndar ipoh ni.

7.kalau dtp kelam kabut muke nk nangeh pastu ckp jerit2 maksudnye ade la brang ilang, anak ilang, laki ilang, bini ilang, nenek ilang, kucing ilang macam2 la ilang so besedialah utk dimarah dimaki sampai la benda ilang tu berjaya ditemui..

8.kalau ckp xmo kalah pastu ckp “i’m a lawyer” bl da tau diri salah maksudnye hanya kaum yg gelap2 kel***g sj yg tegamak nk heboh 1 malaysia yg hanye die sorang jew lawyer dlm dunia ni.

9.kalau dtg muke tersenyum gate hanya lelaki maksudnye nk ngorat la tuh.

10.kalau dtg bwk batang paip@ botol2 kecik2 @kotak berisi brang2 utk dimasak maksudnye nk tanye “dik, kt mana jual brang2 ni”.kalau lebeh hebat akan tanye “dik, camne nk masak ni yer, td akak beli tp tersilap beli” so sedialah utk bertukar jd chef kejap yer.

11. kalau tiba2 dtg dr kwsan parking pastu muke x puas hati , maksudnye kete kena blok makanye “dik, tlg angkat kete yg blok kete sy tu, sy xleh kuar”. kalau xleh angkat besedialah utk dimarahi dimaki.

12. kalau tgh best2 kite bg penerangan pastu die potong ayat kite sambil ckp “ sy xtau melayu” maksudnye die x paham ape kite ckp.eh..lupe! komunis br kuar hutan rupenye..huh..!

13.kalau dtg pastu ckp “ sy nk beli sume kedai2 kt sini,dgn sape sy bole jumpe yer” maksudnye die org gila! jauhkan diri sebelum die baling ape2 yg sedang die pegang.

tu br skit ja senarai yg sy igt.bkn2..bkn sy nk ckp sy da terer dlm department ni sampai sy da blh agak ape org tu nk ckp.tp hakikatnye..da 4 taun sy dlm department ni..huwaaa..!bos, tlg la tukar sy ke department lain..sampaikan kalau 1 hr sy x dimarahi dimaki sy xleh tdo ok..!

Khamis, 10 November 2011

redha ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 4:33 PG 0 ulasan

Biarkan masa melakukan apa yang ia mahu

tenang dan redhalah apabila qadha’ itu berlaku

Janganlah bersedih dengan musibah yang berlaku

tiada musibah dunia yang kekal

Jadilah dalam menghadapi malapetaka lelaki yang cekal

dan akhlakmu adalah berlapang dada dan kesetiaan

Rezekimu tidak akan kurang kerana kesabaran

dan tidak bertambah kerana kesedihan

Sesiapa yang kematian turun di halamannya

maka tidak ada bumi atau langit yang dapat melindunginya

Bumi Allah adalah luas, tetapi

apabila turun qadha’, ruangnya menjadi sempit sekali

Biarkanlah masa mengkhianati segala kebaikan

tiada ubat yang dapat menghalang kematian

-Imam al-Shafie

 

optimized-musibah

Rabu, 9 November 2011

alaaaa..asal la sensitif sgt =(

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:55 PG 0 ulasan

nk tdo..tp pikiran ni pikir pasal kejadian 2 3 hr ni..huhu..xde ape pon..tp jiwa ni terbyg2 la ngan 2 insan yg xde la rapat sgt..tp ade la jgk kait mengait dlm idup ni..

insan pertama

merupakan pekerja br kt opis tempat sy bekerja..pangkat kategori bos2..bangsa pon lain dr diri sy..jantina pon lain..tp kan..bl tgk muke die sy kesiaaaaaannnnnnn sgt2..! cara die nk blajar benda br & xtau la nape  org2 kite melayu (bkn bermaksud utk mengutuk tp hanya sesetengah shj ok!) sombong, bongkak, penting diri sendiri, x pandai pastu wt2 diri berharta &macam2 lg lar.sgt2 la wt x reti ja ngan die.so tepaksa la die blajar skit2 kt staff cabuk cam sy..yg hanya tau skit2 ja..bkn2..bkn sy xmau ajar..tp sy rasa ade org yg lebeh2 layak tp sombong yg kena wajib ajar die..huhu..bole x bl sy tgk muke die sy nk nangeh..! haish..sy yg sensitif ka @ sbb muke die kesian sgt..hadooiii..terbyg muke kesian die tuh..!

insan kedua

ada berkait rapat ngan sy..kirenye die ni abg mak sy so pakcik sy..alahaiiii…tgk die ni lg la sy kesiannnnnn…!!!! die da tua..pastu sy tau die segan ngan sy..die ade anak sebaya sy..tp entah ape masalah anak die wt  reti ja ngan die (yer..mmg la bapak ko x sebagus bapak2 lain..tp die la yg mebawa ko ke dunia ni..igt tuh..!) tgk klu cara die mkn..pastu bl lalu depan sy..menunduk..alaaaaa..lg la sy nk nangeh tgk die..klu la bpk sy camtu..mau sy da meraung2 tgk..hati sy cepat tesentuh tgk die..kesian sgt2..asal la sy sensitif lebey neh..hukkkk..!

 

pecaya x, bl sy terbyg muke 2 org ni sy sampai xleh tdo..rasa nk tlg..tp xtau camne..rasa sebak ja..nape la sensitif sgt neh..huwaaaa..!nk nangeh..

Rabu, 2 November 2011

hari arafah..

Dicatat oleh -dya nadia- di 4:46 PTG 0 ulasan

Hari Arafah atau 9 Zulhijjah merupakan di antara hari yang sangat mulia di dalam Islam.Pada hari ini umat islam berpusu-pusu ke Padang Arafah untuk berwuquf.Wuquf merupakan salah satu rukun haji yang perlu dilaksanakan dan jika meninggalkannya maka terbatallah haji.

Pada Hari ini,bagi sesiapa yang tidak menunaikan haji mereka disunatkan untuk berpuasa sebagaimana sabda Rasulullah s.a.w:

“Puasa pada hari ‘Arafah itu, Allah swt menghapuskan dosa tahun yang lepas dan tahun yang akan datang.” (Muslim:196/1162)

Tidak dinafikan bahawa puasa adalah di antara amalan yang terbaik dan ia adalah pilihan Allah Ta’ala sendiri sebagaimana yang dinyatakan di dalam sebuah hadith qudsi;
“Puasa itu adalah bagiKu dan Akulah yang membalasnya, dia meninggalkan keinginan nafsunya, makanan dan minumannya semata-mata keranaKu”.

Dari Abu Sa’id al Khudri Radhia Allah ‘anhu berkata : ‘Rasulullah saw bersabda;
“Tiada seorangpun yang berpuasa pada satu hari di jalan Allah melainkan Allah menjauhkan dengan puasanya itu akan mukanya dari api neraka sejauh tujuh puluh tahun” (muttafaq ‘alaih).

Dari Amr bin Syuaib bahawa Nabi s.a.w. bersabda,                                                                         “Doa terbaik adalah doa di hari Arafah. Dan ucapan terbaik yang saya dan para nabi sebelumku ucapkan adalah laa ilaha illallahu wahdahu laa syarika lahu, lahul mulku wa lahul hamdu wa huwa ‘ala kulli syay`in qadir. (Tidak ada sembahan yang hak selain Allah semata tidak ada sekutu bagi-Nya, hanya milik-Nya semua kekuasaan, hanya milik-Nya semua pujian, dan Dia Maha Mampu atas segala sesuatu). (HR. At-Tirmizi no. 3585 dan dinyatakan hasan oleh Al-Albani dalam Shahih At-Tirmizi: 3/184)

Selasa, 1 November 2011

sy biasa2 ja..

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:14 PTG 0 ulasan

mode : sedeyyy

sy biasa2 ja..xde ape pun menarik tentang diri sy..

keje pon kt shopping centre..so org akan ckp sy sales girl..sy x kisah pun asalkan halal..

anak pun sy blum ade lg..suami pun jauh..

then bl nk g mana2 pun sy susah nk dpt cuti..even raya pun sy kena keje..

tp tu la..rasa cam x perlu kot klu nk kecikkan sy lebey2..sy pon manusia

even gaji sy x byk..tp sy x penah mintak duit org..

even duit laki sy pon sy segan sgt2 nk mintak..

so stop yg ckp yg sy ni kedekut la ape la..

sbb sy rasa klu nk bg sesuatu bkn perlu ditunjuk2, ckup la klu niat tu ikhlas..

x perlu nk tayang2 kt sy tentang ape yg kamu2 sume ade sbb sy skit pon x jeles..

sy besyukur tuhan tentukan hidup sy camni

supaya sy lebeh dekat dgn Nya

supaya sy x mudah lupe diri..

supaya sy jauh dr sikap sombong & riak..

syukur..klu sy x berjaya di dunia..sy berdoa stp hr supaya sy berjaya di akhirat..

cukup tu ja..sy x mintak bnyk2..hentikan kecik2kan idup sy..

sy berdoa, supaya tuhan sentiasa kuatkan hati sy utk hadapi sume ni..aminnn…!

Isnin, 31 Oktober 2011

gemok ka sy??

Dicatat oleh -dya nadia- di 10:39 PG 0 ulasan

tiba2 rasa fobia berisi aka gemok.. huhu..xtau la nape rasa bdan ni cam berisi ja.. tiap2 hr timbang..x gerak2 pon tp still rasa berisi.berat sy skang 47kg..klu ikut ketinggian BMI 21..so normal la tuh..tp tu la..rasa berisi jgk2..huhuhu..

bl perasaan ni muncul mula la, diet sume..kfc, mc’d, nasik..haish..abis sume sy dietkan..hukk..asal la perasaan ni muncul time2 camni..hr tu siap cek kesihatan ag..doktor swoh tambah berat jd 52kg..ayooo..klu da lebih 50kg lg la sy rasa berisi sgt2..

tolong2..camne nk ilang kan perasaan ni..sy mau mkn puas2..semenjak beberapa minggu ni slalu x puas bl da mkn..tp bl nk mkn lg still rasa takot..huwaaaa..!!

Jumaat, 28 Oktober 2011

hikmah..~

Dicatat oleh -dya nadia- di 5:39 PTG 0 ulasan

currently at ipoh specialist hospital..mlm td tdo sini teman mak

sian mak sy kena alergik mkanan sampai bengkak2 1 bdan

seb bek pg ni da surut da bengkak2 tuh..wege..!

bl pikir2 blik..seb bek la sy duduk kt sini

kalau la sy bekeras nk ikut bb g masuk sarawak tuh mest sy da meronta2 nk blk semenanjung jgk2..

Ya Allah..sesungguhnye engkau telah aturkan yg terbaik untukku..syukur …!

Selasa, 25 Oktober 2011

wahai wanita ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 11:04 PG 0 ulasan

Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumah tangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70.000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

miss u beary much

Isnin, 17 Oktober 2011

CSR–Pantai Kuala Muda

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:28 PG 0 ulasan

Ahad lepas company sy ade join 1 program gotong royong bersihkan pantai kt pantai kuala muda..kirenye salah satu program Corporate Social Responsibility (CSR) kali yg ke 3 utk taun ni..

seperti biasa sy kena kumpul kan staff dr 3 jusco- Perda, Queensbay & Ipoh..arrange kan mknan, penginapan & pengangkutan..Alhamdulillah..sumenye berjln lancar..lega..!

315693_2458294106870_1537676276_32669552_896459457_n

tepat kol 6.30 kami da berkumpul..pihak penganjur pon x sampai ag..wahahaha..!gigih tol kiteorg nk gotong-royong..

294172_2458300627033_1537676276_32669562_2075551655_n

tu br skit ja sampah tu..tp nk jgk posing2 bergambar.. jumlah kutipan sampah hr tu 8ookg ok..ehee..

308307_2458302507080_1537676276_32669564_586923094_n

sume tepegun tgk ikan br naik kot..

307493_2461771353799_1537676276_32673302_166790393_n

wakil dr ipoh..

bl da terlibat ngan benda2 camni. rasa bersalah plak klu buang sampah merata2.. wahh..! semangat cintakan alam membuak2 la plak.ehee..

Ahad, 16 Oktober 2011

pening (@__@)

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:49 PTG 0 ulasan

bgn pagi kepala pening..huhu..mlm td meragam ngan encik bb baik punye..

seb bek la encik bb paham..smalam ade CSR project bersihkan pantai dekat kuala muda..

sakit nye bdn ni.seb bek hr ni keje ptg..

mode : rindu suami sendiri..

menipu & tertipu

Dicatat oleh -dya nadia- di 3:48 PG 0 ulasan

sy hanya mampu berckp utk senangkan hati sy..tp hakikatnye sy menipu diri sendiri..

kesian ngan diri sendiri yg sentiasa kena tpu.boleh ke camtu??

i love Allah

Dicatat oleh -dya nadia- di 2:40 PG 0 ulasan

alhamdulillah..di pilih oleh Nya utk menerima ujian ini

semoga diri lebih tabah & lebih dekat dgn  Nya..

i love  Allah..

Jumaat, 14 Oktober 2011

dulu & sekarang

Dicatat oleh -dya nadia- di 12:19 PG 0 ulasan

sy rasa la..sy rasa ja ni..bb sy makin debab la..tp kan..die slalu xmo ngaku..tp kan..betol..nk sy buktikan?nah..tgk neh..

 

02102009039

dulu

291236_10150318219291123_634971122_8521937_398896381_o

skang

 

cam nampok chubby skit kt bahagian pp..tp tu la..mest die xmo  ngaku nye la..

Rabu, 12 Oktober 2011

mode : bersyukur

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:49 PG 0 ulasan

bersyukur dgn ketentuannye.. alhamdulillah…lg 3 hr ja lg nk abis posa..cayok nadia cayok..

_DSC2955

muaxx..!~

Sabtu, 8 Oktober 2011

malam pertamaku ..

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:03 PG 0 ulasan

Aku yg bukak kan, pastu gosok-gosok belek-belek yg mane patut, push the right button, pastu cucuk terus main. Takde maknenye dah nak kiss kiss dulu. Aku tak tahan dah pasal lame sangat dah aku tunggu. Dekat setengah tahun jugak laaa kumpul duit…
First main terkial-kial gak laa carik tempat mane yg harus tekan. Dalam setengah jam camtuh ok dah. Dah familiar la orang kata. First time main dekat 3 jam aku balun sampai panas giler. Hehehehe  >
Itu laa pengalaman malam pertama aku main PS2 mase baru beli 5 tahun sudah…

hahahahaha..!!!!! wakenabeb..!!

Khamis, 6 Oktober 2011

pemaafkah sy??

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:39 PTG 0 ulasan

tiba2 br sy realize yg sy ni bkn jenis pemaaf sgt.

bkn macam heroin cite sinetron2 indon yg bl da kena teruk2 still blh baik2 ag.

bkn sengaja xmo tp x mampu nk menipu diri sendiri..huhuhu..

sy maafkan kamu selama kamu menjadi kawan sy..

tp maafla kite mmg xleh jd kwn dah sbb hati sy betul2 terluka =(

Rabu, 21 September 2011

kegemaran? ape tuh?

Dicatat oleh -dya nadia- di 4:19 PG 0 ulasan

lagu kegemaran : xde

artis kegemaran : xde

makanan paling digilai : xde

minuman kegemaran : xde

drama kegemaran : xde ( tgk tv seminggu sekali pon payah..hmmm)

aktiviti masa lapang : entah..

hobi: lg la xde

kadang2 rasa x normal plak xde sume ni..ke ade jew org cam sy ni..dlm kete pon malas nk bukak radio.sbb?? entah..x suke dgr bunyi bising..bl dgr jew org sebut artis sana sini..tiba2 rasa cm x penah dgr pon nama2 tuh.haish..pelik kah sy..xkot..

Ahad, 18 September 2011

syukur.. diatas ketenangan ini..

Dicatat oleh -dya nadia- di 10:14 PTG 0 ulasan

alhamdulillah..hr ni mendapat ketenangan..syukur ya Allah di atas ketenangan ini.. smalam last dgr suara my bb kol 4 lebeh camtu.pastu sampai pg td br la my bb dpt col lg.lege sbb smalam kete 4wd diorg menghadapi masalah tp dpt diselesaikan ngan bantuan rakan2 lain.klu x, bermalam la my bb kt dlm utan tu.huhuhu..rindu punye pasal, pg td bukak website Airasia..tgk harga tiket murah.tros beli.blh jumpe my bb ag 2 minggu..syukur ya Allah..Ya Allah..permudahkan la perjalanan ku nant..amin..

Sabtu, 17 September 2011

tabahkan hatiku ya Allah..

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:07 PTG 0 ulasan

air mata jatuh lagi..di saat ini..my bb da sedia nk masuk ulu tuh..ya Allah..tabahkan hati hambamu ini..kuatkan hatiku ya Allah..aku memohon kepadamu ya Allah..berikan aku kekuatan utk menghadapi semua ini ya Allah..

happy beday suami ku..

Dicatat oleh -dya nadia- di 6:21 PG 0 ulasan

waktu ni..my bb dlm flight nk blk miri..sedih..sayu..sume ade..its ok..rasa ni mest ade dlm sesebuah hubungan..but still sy besyukur sgt2 sbb sepanjang 3 minggu ni rasa bahgia sgt ade ngan bb.thanks bb ..aileviu..

esk beday bb sy..so sempena beday die ni, sy nk cite skit ape yg sy suke kt encik bb sy neh..

1. sy suke bau masam kamu ..!sgt suke..ehee..

2. sy suke bl kamu da start tego sy bl sy wt salah..rasa cam kamu syg sy sgt..

3. sy suke bl kamu drive sbb sy x perlu drive & sambil tu blh tdo.

4.sy suke amik kamu kt lcct tu.rasa debar2 cam nk kawen dulu.

5. sy suke bl kamu tensen2 pastu kamu nyet2 kt sy sambil ckp “yeng..syg skit yeng..tensen la..” so sweet..!

6. sy suke bl sy nyet2 kamu pujuk2 sy sampai sy gelak.

7. sy suke bl kamu tdo sebelah sy sambil dengkur2, sy tutup idung kamu.ahaa..!

8. sy suke cara kamu layan family kamu & family sy..jgn pernah berhenti tau syg..

9. sy suke geget pewut kamu yg buncit tu..wahaa..!lelemak yg sedap..

10.last skali, sy suke bl kamu berdua ngan sy, kamu jd diri kamu yg sebenar..menjadi suami yg menyenangkan..mnjadi suami yg sentiasa melindungi sy.

ya Allah..ku besyukur di atas kebahgiaan ni..kau lindungilah org2 disekeliling ku ya Allah..lindungi mereka dr kejahatan..kurniakan la mereka kesihatan yg baik..amin..!

336824_10150271755711123_634971122_8224001_4719235_o

1st raya sebagai seorg isteri di rumah mertua..terima kasih di atas kebahgiaan ini ya Allah..

Jumaat, 26 Ogos 2011

i mish him..

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:32 PG 0 ulasan

currently dekat lcct menanti suami ..huhuhu..debar2 la plak..

cam 1st time dating..

mlm ni duduk kl dulu, esk br blk ipoh.wiii…mau shopping raya (^__^)

Sabtu, 20 Ogos 2011

nk pujuk ni b..!

Dicatat oleh -dya nadia- di 10:13 PG 0 ulasan

hr ni  sy rasa bb sy majuk ngan sy..huhuhu..sowi b.. klu mnje tau td, mnje drive sendiri.x sangka plak jd camni..mnje mintak maaf tau b..

so bersempena nk memujuk waki sy yg bolat neh..ops..!taff ni (kata2 nk amik hati) makanye sy nk puji waki sendiri (sape ag nk puji klu bkn bini kan??) hehehe..

1) waki sy taff ( terutama tang pewut).. baik korang mengaku pat..taff kan?kan2??

_DSC3340

2) bl die gelak..mata die kecik ngat..cam nk tetutup2 plak..

L.o.V.è2432

3) seorg yg sgt sukakan murid2 die..yg ni sy setuju sbb kadang2 tu klu tgh kol sy, murid dtg tanye jew ape2 soalan , mmg die akan layan murid2 die dulu..

_DSC2323

4) seorg yg sgt suke wt muke seyes..sampai kadang2 tuh tepikir dlm hati , eh..! betol ke ni laki sy..

_DSC2993

4 jew ckup kot..da kol 1 pg ni..ngantok sgt.esk keje pg.mudah2an esk pg, sejuk la hati waki sy..luf u la syg.. huhuhu..bb..sowi ek.alolololo ~ mnje x reti pujuk la yeng…nant jumaat ni kite jumpe tau.sgt2 rindu kamu suamiku ~

Khamis, 18 Ogos 2011

Gangguan seksual..~ awas kamu..!

Dicatat oleh -dya nadia- di 2:44 PTG 2 ulasan

minggu ni betol2 minggu mencabar sy..rasa nk bukak kasut pastu ketuk2 kepala sorang  lelaki kt tempat keje tuh. korang tau die wt pe? dgn sesuka hati ja nk cubit2, sentuh2 sy.haaaa..!mula la sy naik angin, ape die igt sy ni teddy bear ke?? x pasal2 g balai wt report atas alasan  gangguan seksual di tempat keje. abis crita.igt ko polis bantuan sy takut..!skit pon x takut.then pas beri keterangan, polis mintak la no phone die.

esk nye dgn ditemani mak ngan abah, g balai lg..kali ni dah cool skit.beri keterangan lg. polis tu ckp, awk nk panjangkan ke kes ni? sy akan reman die  2 hr.br nk ckp YES..! dtg la mak sy ngan lembut hati nye.. ‘ adik, baik adik pikir..mak xnk die dendam ngan kamu.. org blh wt macam2 adik’ ..perghhh..lemah tros dgr.. polis pon ckp, ‘ camtu xpe, sy akan col die minta die dtg balai & bg NASIHAT’.. terus la sy  tepikir ngan anak bini die klu die kena reman nant.huh..! lembutnye hati kamu nadia..

sampai tempat keje, rupe2 nye bos da tau. ape lg, die pon mintak la sy crita semula.siap tanye lg , kamu nk syarikat ambil tindakan . kamu buat laporan bertulis & syarikat akan ambil tindakan. sy tau, hukuman die sama ada gantung kerja @ buang kerja . atas nasihat mak ngan abah sy, makanye sy menolak pelawaan bos sbb kesian nant ape akan jd kt anak bini die klu die kena buang nant..haishhh..! geram nye sy..

korang2 kt luar sana, masalah gangguan seksual di tempat kerja ni bkn baru lg di kalangan wanita.sebenarnye , bkn bl da rogol @ cabul ja br korang wt laporan. tp bl diorg da start sentuh2 pastu guna ayat lucah smpai menimbulkan ketidakselesaan nk kerja..haaa..! tu pun kategori termasuk gangguan seksual.so si pengganggu2 kat luar sana..awas kamu klu cuba nk macam2 ngan sy..!!

images (2)

Selasa, 16 Ogos 2011

sesi meng ‘interview’

Dicatat oleh -dya nadia- di 2:45 PTG 0 ulasan

hr ni ade sesi interview nk amik staff dlm department sy..harap2 kali ni ok & blh la mula keje sblm raya.

a : kak , sy ade interview hr ni.ofis kt ne?

sy: tingkat 1 sblh kanan

dlm hati, ow ni la bdk yg nk kena interview tu.xpe la, jp ag br sy nk naik ofis.then, x sampai setengah jam, bdk tu dtg lg.

a: kak, x dpt la carik ofis kt ne..

sy: lor, x sampe ag ke.igtkan da smpe.meh la akak bwk

otw g ofis sempat sembang

a: kak, garang x org yg interview tuh?

sy: garang..mmg garang.mkn bdk.hehe..

a: takut la kak.tua ke muda ek org tu?

sy: da tua da, separuh umur.

a: ow..patut la garang..wisau la sy kak,.agak2 la kak, die nk amik ke sy

sy: tgk la kamu camne, klu ok die amik la.

a: mintak2 la die suke tgk sy..

da sampe ofis, mintak die duduk dlm guess room sementara sy nk g amik ducument2 utk interview.masuk blk blik tu..

sy: ok, sila perkenalkan diri dulu

a: kak, sp yg interview sy ni

sy: sy la yg interview..

hehehe..tgk muke bdk tu cam malu2 ja nk tgk sy.skali sy yg interview die.rilek2, sy bkn mkn bdk.td tu sj jew nk test kamu, nk tgk kamu camne.hahaha..!

Sabtu, 13 Ogos 2011

untuk perempuan shj

Dicatat oleh -dya nadia- di 10:30 PG 0 ulasan

entry kali ni utk perempuan2 sj yer..klu lelaki nk tau gk sila jgn kecoh2..pasal haid.kitaran menstrual sy dah lewat da neh..haish..mula la penin bl pikir pasal benda ni.bkn pa..sblm kawen elok ja ..pas kawen ni da jd tunggang tebalik dah..ehee..so, mula la meng ‘google’ pasal benda nih..

 

kitaran haid

so antara faktor-faktor yang mengganggu isyarat ini ialah:

1) STRESS ( mungkin kot, sbb waki jauh di sawak (T__T) )

2) NEW CYCLE (nk kate br ja dtg period x jgk)

3) TERLALU BANYAK EXERCISE ( ni pon 1 hal, x exercise pon tp terpaksa ronda 1 jusco setiap hr..letih gk tuh)

4) SISTEM PEMAKANAN YANG TAK BETUL / DIETARY PROBLEM

- boleh disebabkan oleh poor nutrition contohnya terlalu banyak carbohidrat

- atau pun mereka yang mengalami BULEMIA atau ANOREXIA

5) PEMIKIRAN DAN EMOSI ( yang ni mungkin tekanan jugalah)

6) PREMENOPAUSE ( dah nak dekat menapouse cmni juga)

7) MEROKOK ( so stop your smoking habit baby!)

8) HORMONAL BIRTH CONTROL PILL

- yang ni kan kadang-kadang yang sy tahu ada orang nak stopkan dia punya menstrual cycle buat satu ketika atas sebab tertentu pun akan makan pil ni.

9) ALKOHOL BERLEBIHAN

10) UBAT

11) ANXIETY ABOUT PREGNANCY

12) UTERINE ABNORMALITIES ( FIBROIDS/CYSTS/POLYPS)

so camne nk atasi nye..kenalah kurangkan stress, jg pemakanan & bnyk bersenam. tp kan, rasa2 nye sbb sy nye berat bdan kot. x sampai 2 minggu posa da turun nk dekat 2 kg setengah.klu mendadak sgt turun camni la..hormon tros  x  stabil..huhuhu..tp tu la..blh kot klu nk posa penuh..ehee..

Khamis, 11 Ogos 2011

jauh dimata dekat di hati

Dicatat oleh -dya nadia- di 11:06 PG 0 ulasan

hr ni tiba2 sy cam tenampak kwn sy..eh..!betol ke die.tgk betol2 sampai x bekelip.die ngan bf die kot tu..tiba2 dekat..sah..bkn..slh org..ehee..seb bek x pg tego.ahaaa..!

rupe2nye..tingkah laki sy diperhatikan oleh kwn tempat keje..

 

kwn ckp: kamu tgk die lama2 mest jeles kan sbb die ade bf dekat ngan die

sy: eh..asal plak sy mest jeles ngan diorg??

kwn ckp : ye la..sbb suami kamu jauh..mest kamu tingin nk cm die..

sy: aik..camtu pun ade ka?xde la..x jeles pon..jauh2 pun besh ape.hr2 becinta..

 

tingat plak kata my bb..jauh dimata dekat dihati.tuhan bg kite camni mest ade hikmah yg tersembunyi yg Dia nk bg..kite kena besyukur, hati kite dekat 1 sama lain…

rindu tu perkara biasa..hr2 pun rindu ngan my bb..tp tu la, bl jauh2 ni rasa sgt2 menghargai 1 sama lain..skali jumpe cam becinta ja..saya rasa tu la hikmah yg sy dpt rasa skang..besabar, menjadi isteri yg taat, sentiasa mengahargai & lebeh bersyukur ..alhamdulillah…

L.o.V.è2038

Rabu, 10 Ogos 2011

buka posa kt tempat keje

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:52 PG 0 ulasan

100820111841

pecaya x, stp kali sy keje ptg sy bukak posa mkn ni ja..

jd la..syukur..dr x mkn langsung ag trok

biasa klu sy keje ptg, sy akan bg anak2 buah sy g mkn dulu.

so sy akan jd tukang annouce

“sekarang masuklah waktu berbuka puasa bg kwsan ipoh & kwsan2 yg sewaktu dgnnye”

kol 8 lebey camtu turn sy plak mkn

tp tula..bl da telan 6 bijik kurma & air 1 botol

pewut ni da x mampu nk telan ape ag..huhuhu..

so, solat2 dulu pastu br la cuba mkn2nan ringan skit

seb bek mak slalu bg sy bekal, xdela sibuk2 pikir nk mkn pe..

bln2 posa ni, rasa cm selera mkn makin kurang la..huhuhu..

Jumaat, 5 Ogos 2011

untuk suami & isteri

Dicatat oleh -dya nadia- di 11:23 PG 0 ulasan

 

DSC04641

Sebuah karya yang sesuai untuk semua.. bagi yang bujang, boleh mengambil I'tibar.. bagi yang belum dan bakal berkeluarga, boleh belajar, bagi yang berkeluarga, perlu mengajar...


Untuk suami.. renungkanlah
Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia.
Isteri yang kamu nikahi tidaklah semulia Khadijah tidaklah setaqwa Aisyah pun tidak setabah Fatimah.
Justeru isterimu hanyalah wanita akhir zaman yang punya Cita-cita menjadi solehah...
Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama:
Isteri menjadi tanah, kamu langit penaungnya
Isteri ladang tanaman, kamu pemagarnya
Isteri kiasan ternakan, kamu gembalanya
Isteri adalah murid, kamu mursyidnya
Isteri bagaikan anak kecil, kamu tempat bermanjanya. Saat isteri menjadi madu, kamu teguklah sepuasnya. Seketika isteri menjadi racun kamulah penawar bisanya. Seandainya isteri tulang yang bengkok berhatilah
meluruskannya..
Pernikahan atau perkawinan menginsafkan kita perlunya iman dan taqwa Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt. kerana memiliki isteri yang tak sehebat mana.Justeru kamu akan tersentak dari alpa
Kamu bukanlah Rasulullah saw?..
Pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah
Cuma suami akhir zaman yang berusaha menjadi soleh... amin.

Untuk isteri pula.. renungkanlah...
Pernikahan atau perkahwinan membuka tabir rahsia.
Suami yang menikahi kamu tidaklah semulia Muhammad saw?..
Tidaklah setaqwa Ibrahim.Pun tidak setabah Ayyub atau pun Segagah Musa.. apalagi setampan Yusuf
Justeru suamimu hanyalah lelaki akhir zaman yang punya Cita cita membangun keturunan yang soleh...
Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama.
Suami menjadi pelindung, kamu penghuninya. Suami adalah nahkoda kapal,kamu pengemudinya. Suami bagaikan pelakon yang nakal, kamu adalah penonton kenakalannya. Saat suami menjadi raja, kamu nikmati anggur singgahsananya.
Seketika suami menjadi bisa, kamulah penawar ubatnya. Seandainya suami bengis lagi lancang, sabarlah memperingatkannya..
Pernikahan ataupun perkahwinan mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt
Kerana memiliki suami yang tak segagah mana.Justeru kamu akan tersentak dari alpa Kamu bukanlah hadijah yang begitu sempurna di dalam menjaga, Pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara.
Cuma wanita akhir zaman yang berusaha menjadi solehah...amin...
Justeru itu wahai para suami dan isteri.jangan menuntut terlalu tinggi seandainya diri sendiri jelas tidak berupaya Suami & isteri ingatlah:
Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah andai diri tidak semulia Rasulullah.
Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis andai diri tidak sehebat Sulaiman.
Mengapa mengharapkan suami setampan Yusof seandainya kasih tak setulus Zulaikha.
Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah..
Sekian.....

Isnin, 1 Ogos 2011

kisah bln puasa ku ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:06 PG 0 ulasan

awk: awk, sy nk jpk awk jgk

sy: awk nk jpk sy wtpe?

awk: sy rindu awk. nk suap awk mkn

sy: eee..x malunye awk (dlm hati, gilo laki ni, takot la nk jpk)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

awk: awk mane? xnk jpk sy ka? (xmo jwp msg awk…sy takot)

awk: awk, sy kt BM da neh. awk xnk jpk sy ka?jom la jpk..(alamak..sy xmo jpk awk..awk br ja tego sy beberapa kali..takot la)

awk: awk, sy nk blk da neh.. =( (alaaaa..kesian la plak..)

- teros col -

sy: awk kt ne?

awk: sy otw blk Yan da neh..nape awk x bls msg2 sy?

sy: hp sy rosak la awk..sory. (padahal x penah rosak pon)

awk: xpela..camtu minggu depan kite jpk bukak posa sm2

sy: hmmm..ok, tp kt jusco jew tau..

awk: ok, sy nk mkn kfc 3 ketul.ehee.. i love u 2 awk..

sy: aik..! bl masa plak sy ckp i love u kt awk??

awk: bkn awk ckp td ka?

sy: mana da

awk: x kire, awk ckp jgk2 i love u kt sy.klu x, xmo letak phone

sy: yela2..i love u 2 . wek..!

 

tu la kisah bln posa sy..mula2 suami sy nk ngorat2 sy..td br bc blog die.x sangka die pon update kisah yg sm.tp  kisah semasa pertemuan tu….kite pikir benda yg sm la yayang..! i love u sygkuu..!

L.o.V.è2437

Ahad, 31 Julai 2011

kamu mmg x reti bersyukur

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:26 PTG 0 ulasan

punye la sy kesian ngan kamu, stp kali wt jadual mest sy tercarik2 nk bg kamu overtime nk bg kamu gaji lebey.

tp kamu , xtau bersyukur..

bl sy bg kamu wt OT tu kamu ckap “oh..!OT xleh di paksa”

beginikah kamu balas sy? sy sanggup bg 1001 alasan nk bgtau bos kalau bos tanye sy kenapa benarkan kamu OT

padahal, kamu awal2 da tau, bos xkan bg sesiapa pon wt OT

x besyukurnye kamu kan, bl kamu canang kt sume org, sy sesuka hati swoh kamu keje full

kamu tau sbb ape sy wt camtu?sbb kamu,yer sbb nk bg kamu x merungut stp kali ujung bln “nadia..tgk gaji sy skit ja xdak OT”

bullshit..!sy x suke perasaan serba salah yg kamu bg kt sy.

pg ni dpt  msg lg “nadia, sy xleh wt OT hr ni”

ok fine! sy xkan kesian kt kamu lg. sbb kamu mmg x reti besyukur, kamu menyusahkan department sy. sy xkan tlg kamu lg.!

sanggup sy bg bdk sowang lg  tu coti sbb nk bg kamu OT, last2 sy dpt msg bodo tuh.huh..!

DSC04874

p/s: bersykur abah sentiasa merestui hubungan sy dgn encik suami..

Selasa, 26 Julai 2011

mnje rindu lg..!

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:35 PG 0 ulasan

rindu lg..! dulu sblm pulang ke semenanjung sempat lg buat luahan perasaan dekat encik bb..

sy : bb, klu mnje rindu camne?

bb: kan b ade jew ngan mnje..

sy: klu mnje nk bau b camne ?

bb: xpe, nant bb blk lg..kan mnje da bwk bekai bau bb tuh.

sy: bb, klu mnje nk jumpe bb camne?

bb: blh tgk kt skype..besh kan??

sy : bb, klu mnje nangis2 lg camne?

bb : xpe syg..ade hikmahnye Allah bg kite camni..mnje sabar lar ( sambil pelok sy yg da mula menangis teresak2 )

sebenarnye soalan ni sy akan tanye setiap kali kami nk berpisah..hanya bb jew yg mampu jwp soalan2 pelik sy neh..hanya bb jew yg boleh tenangkan hati sy disaat sy berjauhan dgn die..thanks syg jd suami yg sentiasa menyokong.. mnje rindu lg..hukkk..!

Selasa, 19 Julai 2011

thanks bbku..

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:31 PG 0 ulasan

265841_2263034254659_1212550290_32782680_4817064_o

thanks bb utk hp kapel ni..x sangka bb belikan jgk.mnje memain ja.last2 b beli utk bb 1 & mnje 1.terharu..mnje suke sgt2..luf u ..!

Selasa, 12 Julai 2011

beg cantik sy..

Dicatat oleh -dya nadia- di 3:47 PG 0 ulasan

263864_143436842400110_100002013856164_277997_6878805_n

cantik x beg ni..hehehe…cantik kan..cantik kan..suke sgt2..hr ni blk keje tgk ade pos laju.bukak jew tgk ade beg..waaaa..syok nye..thanks bb ku busyuk masam..!

Ahad, 10 Julai 2011

laptop kamu..

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:27 PTG 0 ulasan

hr ni laptop bb da siap di repair..so pg td da amik..da test kt kedai td.tgk ok.blk umah test lg..ok jgk.org tu ckp ade warranty, so time ni la nk test macam2..on ja laptop rasa janggal yg amat sgt..hadooii..x biasanye pegang laptop org lain selain laptop sendiri.tp tu bkn org lain.suami sy sendiri..ehee..nk bukak my document pon cam janggal sgt2..adehhh..kang klu x test camne nk tau laptop ni ok ka dak.satu2 1 belek.waaa..rasa terpaksa..rasa x selesa.huhuhu..pelik kan ..

sebernarnye klu korang nk tau, semenjak kenal ngan suami sy.sy x penah langsung cek hp ka, wallet ka, laptop ka,ape2 la..sape kwn2 die pon sy x kenal. just sy kenal “khairil ariff”.. becinta pon x penah tanye kisah2 lama die.bkn2, bkn sy xnk ambil tau.tp mmg sy x biasa nk tanye itu ini.rasa cam terlalu peribadi.terpulang kt die nk kongsi ngan sy ke x.dan sy akui walau camne pon die dulu, sy beterima kasih sbb menjadikan die yg menyayangi sy seadanya diri sy..

110720111830

bb..laptop da leh on.tp bateri xleh pakai.cd pon xleh..huhuhu..yg lain tu x reti nk tgk camne..nant b blk b cek la ek..

Sabtu, 9 Julai 2011

charity program ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:04 PG 0 ulasan

smalam hr cuti sy..tiba2 bos col “nadia, esk u ikut i join program charity with bersamamu tv3” .. baek la bos.. company sy sebernarnye salah 1 sponsor dlm rancangan bersamamu tuh. esk pg2 kol 8 da tunggu kt loading bay.br dpt tau, rupe2nye lokasinye kt taiping..waaa..rasa cm da lama x sampai taiping.

sampai sana, kru tv3 da siap sedia tunggu.

DSCF1018

rumah yg dituju

DSCF1016

adik anas yg br berumur 9 taun.pandai die lukis

DSCF1020

sy dgn bos sy nyesal tol x bwk skate board br utk die.kiteorg br tau yg die guna benda ni utk bergerak.huhu

p/s: merupakan pasangan OKU yg mempunyai 2 org anak OKU.anak2 ini mempunyai masalah tulang yg mudah patah.semoga anak2 ini sentiasa sihat & kuat serta dilindungi oleh Allah..amin..kalau korang nk tgk kisah yg selanjut nye bole tgk rancangan bersamamu 27hb July ni..Doakan kesihatan mereka… x sampai hati nk tangkap gambar bnyk2.. =(

Khamis, 7 Julai 2011

minggu ni =)

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:47 PTG 0 ulasan

minggu ni mood keje x berape nk ade sbb sibuk hitung hr nk blk miri jumpe bb..eheee.. dlm minggu ni jgk sy da taruk tenet celcom dlm hp sy.pakai pakej celcom broadband mbasic.syok sbb tiap2 masa blh berhubung ngan bb pake tenet.alhamdulliah.. walaupun bile col tu lmbat 3 saat tp at least blh dgr jgk suara bb.minggu ni jgk elektrik kt kwsn tempat bb da mula 24 jam.bkn 12 jam cm dulu lg..ya Allah..terima kasih..ku bersyukur..kau permudahkan lg perhubungan kami..alhamdullilah…

266216_2240517491754_1212550290_32753486_4410857_o

gambar feveret minggu ni ~ masam nye kamu..!

Jumaat, 1 Julai 2011

terima kasih ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:04 PG 0 ulasan

dulu2 masa zaman2 remaja tiap2 hr masukkan skali dlm doa “ ya Allah..berikan ku keluarga mertua yg blh menerima aku seadanya” amin..! bkn pa..slalu sgt dgr, keluarga mertua x suke la..da kawen pon still kuarga mertua xleh trima la..

bl da kawen ni..bersyukur sgt2, tuhan makbulkan doa sy.alhamdulillah..bl sy berada dgn keluarga mertua sy, seperti dlm keluarga sendiri.terutamanye dgn mak mertua sy.. ya Allah..ku bersyukur..

_DSC3388

terima kasih menyayangi sy seadanya diri sy =)

Selasa, 28 Jun 2011

like..!like..!

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:56 PG 0 ulasan

yey..!hr ni dpt jam br ..thanks 2 my bb..like..!like..! ehee..

251136_215163938524537_100000927962113_627370_3385974_n

jam sy =)

 

264386_215164218524509_100000927962113_627385_1026655_n

jam bb ..!~

Sabtu, 25 Jun 2011

keciknye hati sy ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:26 PG 0 ulasan

DSC_5212

windu nye dgn kamu ~ kebelakangan ni bnyk org berckp x menggunakan akal..ckp tanpa fikir kan perasaan sy.kecik ka?besaq ka?xdak sapa peduli.hanya kamu, yer kamu..yg xkan kecikkan hati sy..sume blh ckp “ nape x ikut suami pg serawak?” , “ x baik tinggal suami sorang2 kt sawak, kamu isteri mest dgn suami”, “ nape xde beby lg? da kawin lama da”.. oh ..! kecik nye hati sy.. x sedar ka diorg, stp hari sy merengek nk ikut kamu.tp ayat kamu mest “saba mnje..nant klu kite 2 dok dlm ni, sapa yg nk tgk mak pak kite.diorg da tua..” ..yer..sy tau. tp tiap2 hr sy rindukan kamu..dihujani dgn kata2 org sekeliling yg hanya reti berckp. sy rasa klu x berckp pon xpe..xde la hati sy kecik sgt..diam jew..hr ni hr diorg..sy doakan diorg x rasa rasa ape yg sy rasa skang. berjauhan ngan org tersyg sgt la sedey & sunyi..rindunye sy dgn kamu..hanya 1 pintaku ya Allah..tabahkan hati hambamu ini..kuatkan hati ku ya Allah..amin..

Khamis, 23 Jun 2011

5 perkara itu ~

Dicatat oleh -dya nadia- di 9:16 PG 0 ulasan

minggu ni minggu sensitif sy..sume pon bl terasa asik nk meleleh ja..padahal bende kecik ja.keje pon bl kena marah ngan cust pon rasa nk jerit pastu menangis puas2..haish..ape la nadia ni..sensitif betol..sambil meng “google” kan diri terjumpe 1 artikel menarik.no 1 tu betol..yg lain tu kadang2 kot.huhuhu..

5 perkara tentang wanita yang sedang haid

1. Emosi tidak stabil – wanita akan cepat marah dan mudah melatah dengan ransangan persekitaran. Jika tidak diatasi dengan betul ia boleh melarat dan berlakunya “perang dunia ke-3″ Hanya lelaki yang bersemangat waja sahaja mampu melayan karenah mereka.

2. Sukar membuat keputusan – ini juga memberi satu masalah kepada individu disekelilingnya. Setiap hari kita perlu membuat keputusan, kesukaran membuat keputusan bukan sahaja merugikan masa wanita tersebut malah kesannya juga dirasai oleh orang lain. Hanya lelaki yang bersemangat waja sahaja mampu melayan karenah mereka.

3. Manja berlebihan – terlalu garang pun tidak ok, terlalu manja pun tidak ok sebenarnya. Ini kerana permintaan untuk bermanja-manja secara berlebihan bukan sahaja menyebabkan ketidakselesaan individu terbabit malahan rasa kurang senang masyarakat sekeliling yang memerhatikannya. Hanya lelaki yang bersemangat waja sahaja mampu melayan karenah mereka.

4. Permintaan yang tidak relevan – kadang-kadang hal ini membuatkan individu yang terlibat (biasanya lelaki la) berfikir apa yang cuba dibuktikan sebenarnya? Menguji kesetiaan? Mengkaji kesungguhan? Menilai keikhlasan? Manakan tidak lelaki menjadi mangsa keadaan dengan permintaan yang bukan-bukan, mereka tahu wanita sakit tapi perlukah permintaan yang tidak relevan itu. Untuk menyelamatkan keadaan lelaki terpaksa membuat perjanjiaan setinggi gunung. Hanya lelaki yang bersemangat waja sahaja mampu melayan karenah mereka.

5. Bercakap dahulu baru fikir – ini memang kerap berlaku tidak kira tempat dan masa, kekerapan itu berkali ganda ketika mereka sedang haid, percayalah. Mereka akan mengeluarkan kata-kata indah ataupun yang menyakitkan tanpa berfikir dahulu. Tak percaya? Cubalah sendiri pada teman atau pasangan anda. Lelaki berfikir dahulu baru bercakap, wanita cakap dulu baru berfikir. Hanya lelaki yang bersemangat waja sahaja mampu melayan karenah mereka.

hehehe..cam lawak pon ade bl baca “Hanya lelaki yang bersemangat waja sahaja mampu melayan karenah mereka.”..  rasa xde la camtu skali. ape pun yg sy tau mmg emosi sy x stabil pon skang neh..hukkk..xpe2..2 minggu ja ag blk miri (^__^)

Ahad, 12 Jun 2011

strawberry moment

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:47 PG 0 ulasan

cuti skolah ari tu asik ckp kt my bb, “b nk mkn strawberry dak” .. sebenarnye entah sbb pe sy yg tingin lebey nk mkn strawberry .intro kt bb dulu.last2 bejaya gk bwk my bb g kt kedai strawberry nih..waaaa…suke sgt..!

DSCF1005

ada macam2 menu strawberry yg ade kt sini.rambang mata tros nk pilih mana 1.yg past mest ade strawberry..

DSCF1003

oleh sbb gambo die yg paling besar lg nampok menyedapkan so sy decide amik steamboat strawberry coklat..taraaaa..!

DSCF1009

syok tempat ni.tenang ja.wifi die pon laju .agak2 carik tempat nk lepak ka..bole la g tempat ni..

Sabtu, 11 Jun 2011

Family day Hajah Sam’ah

Dicatat oleh -dya nadia- di 5:52 PG 0 ulasan

cuti skolah ni syiok tol sy becuti..bekepit jew ngan bb.ehee..cam br kawen plak.puas shopping pastu puas mkn.sume benda cuba.alhamdulillah…rezeki tuhan bg kongsi sama2.ahaaa..!

dlm cuti ni sempat gk la family seblh mak sy wt family day.cam taun2 lepas.tp yg istimewa nye taun ni sy dah berkawin.so blh msuk acara ibu muda.wahahaha..!

253967_1372616130960_1698481274_615296_3005633_n

family besar sy

247309_1371782870129_1698481274_613509_8156716_n

acara lari dlm guni berpasangan..kantoi kaki bb sy kuar guni.kiteorg  menang tuh..!

249292_1371798790527_1698481274_613576_2270577_n

acara tarik upih pinang.suami tarik bini.ni pun menang gk.wahahaha..!

251239_10150196129541123_634971122_7507233_3802852_n

lari ikat kaki kategori remaja

242831_10150196117081123_634971122_7507137_93907_o

boling kelapa kategori ibu2 senior

247018_210877555618031_100000873638977_546848_1614807_n

acara tarik tali ibu muda vs ibu senior.sampai telentang kitorg dibuatnye..

248793_210877628951357_100000873638977_546849_1804306_n

acara tarik tali ayah muda vs ayah senior.muke ayah muda cam nk teberak.hak.hak.

254909_10150196131036123_634971122_7507248_3010038_n

acara mkn epal kategori remaja

247429_10150196131706123_634971122_7507261_300123_n

muke letih pas besukan..bb sy masyam..!

248914_10150196132021123_634971122_7507264_5363705_n

teluk senangin..sgt la sesuai wt family day kt sini.owner chalet sgt2 sporting.sume family puas hati ngan mknan & tempat tinggal yg di sediakan.taun depan dgr2 nk wt kt tempat yg sama..waaaa..!syiok2..

246958_210874915618295_100000873638977_546800_3474683_n

dulu waktu company sy wt aktiviti kemasyarakatan bersihkan pantai teluk senangin. kiteorg guna khidmat chalet ni jgk.seach dlm tenet no phone die.seyes korang akan puas hati .ehee…

 

Pejalanan ku ~ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei