Ahad, 25 Oktober 2015

Bilik dobi

Dicatat oleh -dya nadia- di 7:44 PG 0 ulasan
Alhamdulillah..akhirnye..impian nk ade bilik dobi sendiri tercapai.bukan bilik dobi sgt pon tp sbb sblm ni mesin basuh tu letak dlm bilik air.so skang buleh la bwk mesin basuk tu letak dlm bilik dobi.pastu letak skit penyakut nk gantung2 baju.cam biasa,org yg buat ni adalah org yg buat renovation rumah ni.bilik 8x9 ,pasang tiles kt lantai &dinding sebelah je.pastu buat lubang utk air mesin basuh &bagi tinggi skit tempat nk letak mesin tu.kos upah rm1100.


ni gambar sebelum..bilik ni sebelah dapo saya sebenarnye.tp letak barang2 yg x digunakan


ni hasilnye selepas pasang tiles..penyangkut ngan raga atas mesin basuh beli kt ikea.amik yg murah2 je

Sabtu, 17 Oktober 2015

Tiles untuk porch kereta

Dicatat oleh -dya nadia- di 2:29 PG 0 ulasan

Akhirnye..dari tahun lepas nk buat tiles kt porch kereta ni,siap gk 2 hari lepas..cam biasa..org yg buat ni adalah org yg buat semua renovation dlm umah ni.call swoh dtg umah,pas setengah jam tup2 da sampai depan umah.bincang2 upah ngan bape keping tiles nk beli.so last skali tukang rumah akan amik upah buat, simen &pasir kos rm1300.kami pulak beli tiles 152 keping.nasib baik harga tiles tgh buat promotion dpt la sekeping rm5.60.kwn2  tujuan update ni bukan nk tunjuk sgt harga2 tu tau tp sebagai panduan kot2 korang nk buat nant so harga dia lebih kurang ni.lagi pon sblm ni ade org tanya xnk update lagi ke sbb at least buleh tahu estimation kos tu camne.mahal ke murah sy pon x pasti.luas porch ni dlm 20×15.ade lebih kurang lagi 4  kaki lagi nk sampai jln tu so saya suruh simen kan aje bagi lawa..

Sabtu, 3 Oktober 2015

Rutin harian

Dicatat oleh -dya nadia- di 8:50 PTG 0 ulasan

Hari2 da jd habit lari 30 minit kt gym..abaikan kaki hubby yg debab tu.hahahaa!

 

Pejalanan ku ~ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei